Eksiklik

Üç dört yıl olmuştur yoga yapmaya başlayalı fakat bu zamanın ne kadarlık bir bölümünü düzenli yogayı anlamaya çalışrak, öğrenerek ve düzenli bir şekilde yoga yapmaya çalışarak geçirdim bilemiyorum. Son bir yıl belki. Doğal olarak çok çok kısa bir süredir yoga yapıyorum, kaldı ki herhangi bir eğitmenle çalışmadım, bir yoga stüdyosuna da gitmedim, youtube, google ve doyogawithme.com sağolsun internetten tanıştım, öğrendim ve uygulamaya başladım. 

Hemen hemen her konuda öğrenmenin ve ilerlemenin sonu, sınırı, yaşı yoktur ya (zaten hayatta her an bir akış, ilerleyiş olduğu düşüncesindeyim. Yerinde saymak gibi bir durum yok, pozitif yada negatif yönde sürekli bir ilerleyiş mevcut bana göre) yogada biraz daha öyle sanırım yada şuan hayatımın merkezinde olduğu için öyle hissediyorum bilemiyorum. Bu sıralar yetersizliğimi yada internetten öğrenmeye çalışarak yoga yapmanın yetersizliğini hissetmeye başladım. Bir hoca eşliğinde çalışmanın getirisinin yarısı kadar getirisi belki olabiliyordur bu şekilde devam etmek. Hocadan kastım tabiki yogayı para kazanma kaynağı olarak görüp işi sadece ticari olarak görenler değil. Gerçekten her şeyin özüne inmiş, hissetmiş, elinden geldiğince yaşamış ve bütün hayatına bu hissedişi yaşayışı yaymış biri yada birilerini kastediyorum. 

Öyle birinin yol göstermesi ile ilerlemek çok daha güzel olsa gerek. Burada da sonunda konuyu konu başlığına getiriyorum. İstanbul'u seven bir insan olmadım hayatım boyunca. Kadıköy'ün yeri ayrı tabi ama konumuz bu değil. Her neyse dediğim gibi İstanbul'u seven biri olmadığım için ilk fırsatta da oradaki yaşantımı sonlandırarak tekrar Tokat'a döndüm. İstanbul'u sevmiyordum ama imkan ve fırsatlar olarak değerlendirecek olursam da tam anlamıyla bir nimetti İstanbul. En basiti şuan orada yaşamaya devam ediyor olsam muhtemelen yukarıda bahsettiğim gibi bir eğitmen bulmuş ve onunla çalışıyor olacaktım. Tokat'ta olmanın eksikliği bu da. 

Sonuç olarak elbette şuan yaşadığım an ve yaşadığım andaki hal/durum/şekil muhakkak ki benim için en iyisidir ki böyle oluyor. Dolayısıyla her ne kadar biraz buruk hissettirse de bu durumdan da memnunum :) Ve biliyorum ki doğru zaman geldiğinde ihtiyacım olan şeyler/kişiler/durumlar ihtiyacım olduğu şekliyle karşıma çıkacak.

Yeter bu kadar yazmaca :) iyi bakın kendinize, buraya kadar sıkılmadan okuduysanızda teşekkürler.

Sosyal Ağlarda Paylaşın

Share on Tumblr

Facebook Yorumları


Yorumlar (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın