Yoga ve Değişimler

Şehir değişikliği yaptığımızdan beri hayat büyük ölçüde koşuşturmaca ve iş güç ile geçmeye başladığından beri daha yorgun olmaya başladım. Tabi yeni düzenlere alışmaya çalışıyor olmanın da etkisi büyüktür.

Her neyse..

Dün gece yatarken yarın geriye bükülmeler üzerine bir akış seçip onu yapacağıma dair planlar yapmıştım fakat sabah uyandığımda bedenim "kütük" gibiydi ve çok isteksizdim. Yine de kendimi zorlayarak mat'ın üzerine çıkmayı başardım. İyiki de başarabilmişim. Öncesindeki fiziksel - ruhsal durumumla sonrası arasında dağlar kadar fark var.

Ayrıca bugün her şey bir yana, eskiye oranla ne kadar ilerlediğimi ve bazı pozların içindeyken onları daha iyi yaşayabilmeye başladığımı fark ettim. Yoga'ya yeni başladıysanız ve her gördüğünüz pozu denemeye de çok meraklıysanız bir hayli zorlanıyor ve acı çekebiliyorsunuz. Pozlarda aslında pozu yaşayıp gülümsemeniz, kabullenmeniz ve düzenli / sakin nefesle rahatlamanız gerekirken onun yerine; çektiğiniz acıya, düzensizleşen nefesinize ve daha bir sürü şeye odaklanıp olayın özünden uzaklaşıyor hatta daha da kötüsü kendinize zarar bile verebiliyorsunuz. Benim için de bu böyleydi (: Hatta hala yaşıyorum bir bölümünü, vücudumu değil egomu dinlediğim zaman kendimi sakatladım ve hala çekiyorum bunu. Tabi bir musibet bin nasihatten daha iyiymiş ya.. Ben de artık vücudumu dinliyorum. Gerçi bende bir değil, üç beş musibet olması gerekti ama olsun smile

Sosyal Ağlarda Paylaşın

Share on Tumblr

Facebook Yorumları


Yorumlar (2)

  • Sertac Yanıtla

    Son derece ilerlemiş siniz önceki siz ve sonraki siz arasında ruhsal ve bedensel olarak ne gibi farklar var

    7/26/2015 00:31:13
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Teşekkürler :) Aslında çok fazla şey var fakat yorum olarak yazarsam bir hayli uzun olacaktır, o yüzden ayrıca yazı olarak yazarım bir gün. Bende bedensel farkların başında nefes ve nabız geliyor, gündelik nefesim çok daha derinleşti ve yavaşladı, buna bağlı olarak nabzım da 60 civarı seyretmeye başladı. Yoga öncesi 80'lerde geziyordu. Doğal olarak daha sakinim, daha az yoruluyorum. Kaslarım ve bağlarım sağlıklı bir şekilde uzuyor ve esniyor, omurgam daha sağlıklı(eskiden bel fıtığından şüpheleniyordum, sürekli bel ağrım vardı ve sol ayağım uyuşuyordu, artık böyle bir şey yok), beslenmem tamamen değişti daha sağlıklı besleniyorum, vücuduma yiyecek ve içecek olarak soktuğum şeylerin önemini fark ettim, beslenme konusuna dikkat etmek için çaba sarf etmiyorum da, tamamen doğal gelişen bir süreç oldu benim için. Neredeyse hiç hasta olmamaya başladım(tabi tamamen yogaya bağlamak yanlış olur, reiki ve beslenmenin etkisi de büyüktür) Mental olarak; yogadan önce de inancım gereği, var olan her şeyin "Tek" olduğu ve özümüzde "Bir" olduğumuz düşüncesiyle yaşamaya çalışıyor, bütün olaylara bu şekilde yaklaşmaya çalışıyordum. Yoga da buna bir hayli yardımcı oluyor. İnsanı daha içselleştiriyor, yaratanın sizdeki etkilerinin / manalarının farkına varmanıza yardımcı oluyor. Aslında fiziksel ve mental olarak ayırmak çok doğru olmayabilir de, iki kriter de fazlasıyla iç içe ve birbirine bağlı. Ne düşünürseniz "o" sunuz, nasıl düşünürseniz öylesiniz ve öyle olacak. Aynı şekilde fiziksel sorunlarınız varsa bu da düşünsel yapınızı bir hayli etkileyecek, mental durumunuz değişecektir. Yoga bir bütün halinde sizi çok daha iyi bir hale getiriyor. Not: Bir hayli uzun olacaktır demiştim ya; kısa versiyonu bu (:

    7/27/2015 09:18:37

Yorum Yapın