Yoga ve Hissettiklerim

Dün Fiji McAlpine’ın Çakralar üzerine hazırladığı dersi paylaşarak kısa da olsa bir şeyler yazmıştım ve yazının sonunda da “Yarın olsa da yoga yapsam” diye eklemiştim. Bugün dün paylaştığım dersi yaptım ve gerçekten çok güzeldi. Sanırım uzun süredir aradığım veya beklediğim bir akışmış bu akış.

Hatırı sayılır bir süredir yoga yapıyor veya yapmaya çalışıyorum ve her derste çok iyi ve farklı şeyler hissediyorum. Fizikselliğin yanı sıra iç dünyanızda da çok farklı şeyler hissedebiliyorsunuz yoga ile.

Çakralar için tasarlanmış özel bir ders olsun ya da olmasın zaten yoga yaptığınız zaman vücudunuzda tıkanmış bütün enerji kanalları açılmaya başlıyor, yaptığınız yoga akışıyla birlikte, vücudunuzdaki enerji akışı da düzene giriyor. Bunun doğal getirisi olarak da hayatınıza da düzen ve denge geliyor. Hayatta her şeyde denge çok önemli. “Her şeyin fazlası zarar” sözünün temeli de buradan çıkıyor olmalı smile

Her neyse.. Söyleyebileceğim çok şey olduğundan olsa gerek, yazmak istediklerimin dışına çıkarak konuyu farklı yönlere kaydırıyorum.

Dediğim gibi bir süredir yoga yapıyor ve her seferinde çok iyi ve güzel şeyler hissediyordum fakat bu kadar süredir yaptığım derslerin arasında belki dört veya beş kez çok çok farklı hissetmişimdir. Bugünkü derste de o nadir hissettiğim şeylerden hissettim. “Hissettiğim şeyler..” diyorum çünkü kelimelere dökemiyorum. Hafiflik, hiçlik, her şey mümkün olabilirmiş ve hiçbir şey yokmuş gibi bir his. Bunlara ek olarak bütün bedeninizde hissettiğiniz nabzınız ve vücudunuzda dolaşan enerji akışını hissedişiniz. Sanırım yine kendimi kaybedip aklıma her geleni yazmaya başlayacağım. Evet, durduruyorum kendimi.

Umarım bütün sevdiklerim bu ve benzer duyguları deneyimleyebilir. Veya onlar için en hayırlı şekli nasıl olacaksa o şekliyle deneyimleyebilirler.

Her ne kadar fiziksel olarak bu yazıları okumayacak ve haberi olmayacak olsa da Fiji’ye gerçekten içten teşekkür ediyorum. Koca internet aleminde binlerce video ve yüzlerce eğitmen arasından bir şekilde karşıma çıktı ve tanımasam da bir bağ oluştu. Bütün bunlar için teşekkürler Fiji smile

Okuduğunuz için sizlere de teşekkürler, başka bir yazıda görüşmek üzere.

Namaste..

Sosyal Ağlarda Paylaşın

Share on Tumblr

Facebook Yorumları


Yorumlar (1)

  • Saç Ekimi Yanıtla

    Güzel bir siteniz ve faydalı paylaşımlarınız var. Sağolun.

    11/9/2015 12:21:37

Yorum Yapın