Manduka Pro Yoga Matı ve Kayganlık

 Bayağıdır üzerine rahatça sığacağım ve mümkün olduğunca az kayan bir yoga matı alasım vardı, boyum 189 olduğu için bir çok pozisyonda matın dışına çıkmam gerekiyordu.(önceki matım 187cm idi) Standart davranış biçimimdir bir şeyi almadan önce uzunca bir süre araştırırım, nedir ne değildir, kullananlar ne düşünüyor v.s. bir süre jade harmony, liforme ve manduka arasında git gel yaşadıktan sonra ömür boyu garantisi olması ve boyunun beni cezbetmesi sayesinde manduka almaya karar verdim.

Buraya kadar her şey güzel kararımı verdim fakat güzel ülkemizde satılmıyor bunlar. Ya ebay'den yada kendi sitelerinden almam gerekiyordu bu noktada da taşımacılık ücreti ve gümrük vergisi olayı caydırıcı rol oynamaya başlıyor. Bir heves girdim mandukanın sitesine siparişi oluşturdum satın alma aşamasına geldim aaa bir de ne göreyim 115 dolar yoga matı, 80dolar da kargosu smile bunu görünce doğal olarak sipariş vermedim. Bir süre daha bekledim hatta almaktan vazgeçmiştim. Aynı mat 15 gün kadar sonra tesadüfen ebay'de karşıma çıktı kargosu da 20 dolardı, international priorty shipping le gönderiyor, vergileri de karşılıyorlardı ohaaa süper lan diyerek atladım hemen verdim siparişi mutlu mutlu. 20-25gün kadar süre sonra mat ulaştı bana. Bu arada ips baya güzel bir şeymiş, direkt yurtiçi kargo ile geliyor kapınıza kadar, ptt nin torbaya girdi, torbadan çıktı, aaa tekrar torbaya girdi, girmiş miydiki yaaa? evet evet girmiş muhabbetleriyle uğraşmanıza gerek kalmıyor, hızlıca teslim ediliyor. Devamı için tamamını okuyun :)

Repeater’da Düzenleme, Güncelleme ve Silme

Herkese merhaba bu yazımda sizlere, Repeater kullanarak nasıl düzenleme, güncelleme ve silme işlemlerini gerçekleştirebileceğinizi en basit haliyle anlatacağım. Herkesin rahatça anlayabilmesi için tasarıma dikkat etmedim ve olabildiğince basite indirgeyerek yazmaya çalıştım. Projede ben MSSQL veri tabanı kullandım ornek isimli veritabanıma bağlanıp içerisine blog isimli bir tablo oluşturdum.

C# ile Hash İşlemleri(MD5,SHA1,SHA512)

Merhaba kısaca C# ile hashleme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi anlatmaya/örneklendirmeye çalışacağım. .Net Framework üzerinde bulunan System.Security.Cryptography namespace'i hashleme işlemlerini kolayca yapabilmemiz için üzerinde gerekli servisleri barındırır. biz de bunları kullanarak şifreleme işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Kullanabileceğimiz algoritmaların bazıları;

MD5, 128 bit şifreleyici kullanır 33 karakter uzunluğundadır.
SHA1160 bit şifreleyici kullanır 41 karakter uzunluğundadır.
SHA256256 bit şifreleyici kullanır 64 karakter uzunluğundadır.
SHA512512 bit şifreleyici kullanır 128 karakter uzunluğundadır. 

Ubuntu Üzerinde Wireless WEP Şifre Kırmak

Merhaba. Bu yazımda sizlere Ubuntu 10.10 üzerinde, aircrack kullanarak, WEP ile şifrelenmiş kablosuz ağların şifrelerini nasıl kırabileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Öncelikle sisteminizde aircrack kurulu değilse; Synaptic Paket Yöneticisini açın ve arama bölümüne aircrack yazın, bu işlemden sonra ubuntu için aircrack paketini göreceksiniz, iki kere tıklayarak kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Asp.NET MVC ile reCaptcha (Güvenlik Kodu) Kullanımı

Projelerinizde flood, ddos gibi saldırıların önüne geçmek için güvenlik kodu(captcha) uygulaması kullanmanız gerekirse, MVC3 ve sonrasında NuGet paket yöneticisi yardımıyla projenize kolaylıkla Google'ın reCaptcha uygulamasını ekleyebilirsiniz.

Projenize Recaptcha eklemek için NuGet paket yöneticisinde ”Microsoft„ arattırıp resimdeki paketi projenize dahil edin.