Koşullu Yalnızlık

“Her şeyin bir şeyi var”

Aslında böyle başlamayı düşünmüyordum yazıya fakat başlığı yazarken, zamanında çok güldüğüm “Her şeyin bir şeyi var” sözü belirdi zihnimde. Kimin sözü ve neye istinaden söylemişti falan oralara girmiyor ve konuma dönüyorum hemen…

Yalnızlığı ve özgürlüğü seven bir insan olduğum için Tokat’ta sürdürdüğüm ayrı evde, tek başına yaşama serüvenini sonlandırıp, yeni bir yerde ailemle beraber yaşayacak olma fikri bir hayli aykırı gelmişti bana. Uzunca bir süre zorlandım da aslında ama şu geçen 3-3.5 aylık süreçte bir hayli alıştım(veya alışmışım) bu duruma.

Bu sabah itibariyle ailem Tokat’a döndü ve ben yine tek kaldım. Başta da söylediğim gibi seviyorum yalnızlığı, ne istersem o oluyor veya ne istemezsem o olmuyor, ne kadar güzel değil mi? Aslında gerçekten öyle… Fakat bütün bu yalnızlığı sevme, özgür olma, kafana göre takılma konularını bir kenara bırakınca fark ediyorum ki ben aslında yalnızlığı değil KOŞULLU yalnızlığı seviyormuşum.

Yalnız ve özgür olmalıyım evet, tek başına yaşamalıyım fakat aynı zamanda ailemden de uzak olmamalıyım. İstediğim zaman yanlarında olabilmeli ve onları görebilmeliyim. Hayat sevdiklerimizden uzakta olmak ve ayrı vakit geçirmek için çok kısa. Ve ne kadar bencilce bir düşünüş biçimi değil mi? smile Yine temeli “BEN”lik olsa gerek. Ben istersem yanlarında olabileyim, istemezsem olmayayım, özgür olayım ama yanımda da olsunlar falan smile.

Neyse..

Buradan ne anlıyoruz? (Törpülenmek başlıklı yazım geldi şimdi de aklıma.) Daha çok şey yaşamam ve büyümem gerekiyor, bir şeylerin daha da oturması gerekiyor, benliğimden / egomdan daha fazla arınmam gerekiyor... Gerekiyor da gerekiyor smile.

Ha bu arada “Her şeyin bir şeyi var”a dönecek olursam; gerçekten de öyle.. Yalnızlığın da güzel yanları var, sevdiklerimizle beraber olmanın da… Bunu genele yayarsak iyi/kötü, güzel/çirkin hatta yin/yang tongue-out her şeyin bir şeyi var..

Kendi kendime düşünmek ve konuşmak yerine, yazmayı tercih edişimin bir sonucu oldu bu yazı…

Başka bir seferde görüşmek üzere smile

Sosyal Ağlarda Paylaşın

Share on Tumblr

Facebook Yorumları


Yorumlar (5)

  • Nagihan Yanıtla

    O “şey” kelimesinin yerine “sebep” kelimesini koyunca anladım ben de bazı şeyleri :) Aslında tam da ben koymadım.. Zaman sağolsun

    9/4/2015 17:22:58
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Evet her şey bir sebeple oluyor. Bazen olay anında fark edemeyebiliyoruz ama her şey bir sebeple ve bizim için en iyisinin öyle olduğu için oluyor. Son cümlenle de Sezen Aksu'nun şarkısı geldi aklıma; "Zaman, sadece birazcık zaman.."

    9/4/2015 18:35:54
  • Yasemin Yanıtla

    Kendi iç yolculuğuna çıkan bir çok insanın takıldığı bir konu yalnızlık. Aklıma Osho'nun Yalnızlıktan Tek Başınalığa başlıklı yazısı geldi. Yazıdan bir bölüm. Yalnızlık ile tek başınalık arasında büyük bir fark vardır. Yalnız olduğunuz zaman bir başkasını düşünmektesinizdir, bir başkasını özlemektesinizdir. Yalnızlık olumsuz bir durumdur. Diğeri-dostunuz, kocanız,karınız, anneniz,sevgiliniz - yanınızda olsa daha iyi olacağınızı hissediyorsunuzdur. Diğeri yanınızda olsa çok iyi olacaktır, ama değildir. Kişinin er ya da geç yalnızlıkla karşı karşıya gelmesi gerekir. Bir kez onunla yüzleştiğinde, yalnızlık renk değiştirir,nitelik değiştirir. Tek başınalığa dönüşür. Yalnızlık diğerinin yokluğudur. Tek başınalık, yanınızda kendinizin olmasıdır. Tek başınalık çok olumludur. Bir varlıktır, bol bir varlıktır. Varlıkla o kadar dolusunuzdur ki , varlığınızla tüm evreni doldurabilirsiniz ve başkalarının varlığına ihtiyaç kalmaz. Yalıtılmışlık içinde üzüntü ve sefaleti barındırırken, kendi başınalık gerçek mutluluğa dair bir enginliğe sahiptir."

    9/6/2015 12:30:44
  • yeliz Yanıtla

    Her şeyin bir şeyi var... Her koşulda yalnız da olsak hayatımızdan gitmeyecek olan insanlar da var :)

    5/1/2016 22:32:27
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    O zaman gel de toparlanmama yardım et :D Taşınıyormuş gibi hissediyorum :d

    5/1/2016 22:47:49

Yorum Yapın