Doğum Günü, Evren, Alerji ve Yoga

Benim yazabilmem için gerekli şartların başında What’s Up çalıyor olması zorunluluğu var sanırım laughing. Ne zaman “hadi bir şeyler yazayım” desem, kendimi what’s up dinlerken buluyorum. Vardır bir hikmeti.  Gerçi bu sefer olağan what’s up sevgimin dışında da bir şeyler var, iki gündür normale oranla daha düşüğüm ve evrene sık sık what’s going oonnn??!! Deyip duruyorum laughing

Neyse konuya dönüyorum..

29 Yıl önce bugün doğmuşum ben smile yani doğum günüm bugün. Aslında doğum günü, yıl dönümleri, sevgililer günü, o günü, bu günü, şu günü gibi günlere önem veren birisi değilim. İnsanlarla yaşamanın gerekliliklerini yerine getiriyorum elbette ama içten içe hissettiğim ve düşündüğüm şey de bu smile. Polen alerjisi olan bir insan olduğum için bu aylar benim için gerçekten harika zamanlar. Normalde yogayla beraber, alerji ilacı kullanmadan da idare edebiliyordum fakat bu sene ilaçla bile pek idare edebildiğim söylenemez. Dalaman’da bahçeyle de çok haşır neşir olmanın ve hala metabolizmamın yeni düzene alışmamış olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. Düzelecektir zamanla fakat varacağım nokta şu; iki gündür zirvede olan alerjik hallerimle beraber daha enerjisizim, diğer bir yandan da geçirdiğim sürecin zorlayıcılığı ve evrenin beni sürekli gelişmeye, değişmeye, evrilmeye itişinin zorlayıcılığıyla beraber daha düşük modlardayım. Uzun süredir işini evrenle halleden bir insanım ama son zamanlarda evrene sorduğum sorulara sanki, bana ne, çok da umurumda, hahahahah falan gibi cevaplar veriyormuş gibi gelmeye başladı smile. Gülüyorum bu duruma ve tabii bakmayın böyle yazdığıma, sorun evrende değil bende! Biliyorum bunu smile Bu haller içerisindeyken de What’s Up’ın güzel sözleri, harika melodisi, Pink ya da Linda’nın o güzel sesi çok iyi geliyor smile

Her ne kadar umursamasam da, içimde doğduğum gün enerjik olmalıymışım gibi bir hisle uyandım bu sabah ama yukarıda anlattığım nedenler hızlı bir şekilde sömürdüler o hissi smile. Kalktım yataktan suyumu içtim, yeşil çayımı demledim ve içtim, biraz zaman geçti, kaldırdım kıçımı ve yoga yapmaya başladım. Aslında omuzlarım ve ters duruşlar üzerine çalışmayı düşünüyor ve istiyordum ama çayımı yudumlarken, geriye bükülmeler ve kalp açıcıların moduma daha uygun olacağı hissi kapladı içimi. Son zamanlarda kalp ve boğaz çakram kapanmaya başlayan kalp ve boğaz çakrama çeki düzen vermeliydim ve verdim! Gerçi alerjimin yoğunluğu sağ olsun, başlardaki Güneş’i selamlama aşamasında nefes bile alamadığım için, farkındasızlık içerisinde geçti bir 15 dakika smile ama sonrası güzeldi! Aşağı bakan köpeklerin de etkisiyle nefesim açıldı, her şey normale dönmeye başladı smile.

Bu arada yoğun alerjik durumlardaysanız kahvaltı yapın gençler smile Normalde 6-7 gibi uyanıyorsam, yeşil çay ve yoga falan derken 10-11 gibi anca kahvaltı yapabiliyorum ama bünyem zayıfken o kadar beklememeliymişim smile kahvaltı sonrası daha iyi oldum. Gerçi sabah içtiğim ilaç yeni yeni etki etmeye başlıyor da olabilir.

Sonuç olarak; doğum gününüzde enerjik olmak zorunda değilsiniz, bu gayet normal ve olağan bir şey smile. Yoga yapın yoga iyidir, kendinize getirir, canlandırır, yeniler, arındırır, zihninizi boşaltmanıza yardımcı olur, zaten daha ne yapsın yoga size smile. Son olarak polen alerjiniz var ve ağaçlık yeşillik bir yerde yaşıyorsanız, kahvaltınızı geç yapmayın (Bu opsiyonel olsun, kişiden kişiye değişebilir) tongue-out.

Yine kendi kendine konuşma tadında bir yazı oldu, ne anlatmak istedim, niye istedim, ne kadar anlatabildim bilmiyorum. Çok şey var yazmak istediğim ama toparlanmıyorlar, topluca geliyorlar, dağınık dağınık yazıyorum, ortaya böyle şeyler çıkıyor smile. Kusuruma bakmayın.

Sosyal Ağlarda Paylaşın

Share on Tumblr

Facebook Yorumları


Yorumlar (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın