Zorlu Süreçler

Yaklaşık 6 aydır zorlu süreçlerden geçiyorum aslında, hızlı ve sert değişimler yaşıyorum, farklı adaptasyon süreçleri geçiriyorum, her zorlukla beraber bir kolaylık da geliyor bir şekilde ama her kolaylık sonrası bir üst model zorlukla karşılaşıyorum smile. Son günlerde de içinde bulunduğum oyunun zorluk seviyesi iyice artmaya başladı smile. Hatırlamıyorum hangi yazımdaydı ama önceki yazılarımdan birinde de bahsetmiştim; sürekli bir yaratım içerisindeyiz. Her saniye kendi gerçekliğimizi yaratıyoruz, farkında olalım ya da olmayalım, bu yaratım anlık oluyor ama anlık yaşanmıyor, üç yıl önceki düşüncenizin sonucunu şimdi yaşıyor da olabilirsiniz. Bununla beraber bu koca evren sürekli bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyor, gerçekliğimizi yaratmamıza paralel olarak, evren de bize olay, kişi, durum, ya da para gibi ihtiyaçlarımızı gönderiyor. Bu yazdıklarıma gerçekten inanıyorum ve yıllardır somut bir şekilde bu inanca paralel bir sürü olay da yaşadım.

Bütün bu veriler ışığında içerisinden geçtiğim zorlu süreçleri de kendime ben çekiyorum. Bir şekilde ben istiyorum ve yaşıyorum ama nasıl yapıyorum bunu henüz tam çözebilmiş değilim. Aslında bir şeylere inandığımı ve o şekilde yaşayabileceğimi söylemem bile bazı zorlukları hayatıma çekiyor olabilir. “Her an kendi evrenimi yaratıyorum veya bütün ihtiyaçlarım sürekli karşılanır.” Dediğim an aslında bir test süreci de başlıyor sanırım. Bu düşünce biçimimi zor zamanlarda da koruyabiliyor muyum? İtiraf ediyorum şu 3-4 gündür zorlanıyorum ama yine de başarıyorum, pozitif kalıyorum ve biliyorum ki bu şekilde mümkün olduğunca iyi şeyler yaratıyorum (Kısa bir bilgilendirme; evet yaratıyorum, yaratmak kelimesini kullanmayı da çok seviyorum. Hiçbirimiz yaratıcıdan ayrı varlıkları olan oluşumlar değiliz, onun kuvveleriyle, o’nda varız. Dolayısıyla onun bizdeki kuvveleriyle yaratıyoruz. Aslında yaratan yine biz değil, o oluyor. Yeter bu kadar bu ayrı bir yazı konusu aslında smile).

Sonuç olarak bir şeyleri kendime nasıl çektiğimi biliyorum, bu türden olaylar yaşadığıma göre bir şeyler öğrenme ihtiyacım varmış ve yaşadığım olaylarla mümkün olduğunca öğrenmeye çalışıyorum. Ve yine biliyorum yakında dersim bitecek smile

Memnun olmak ve şükür iyidir, şükredelim smile

Yine kendi kendine konuşma tadında bir yazı oldu, bu sıralar kafam fazla dolu, hep o yüzden tongue-out masumum ben tongue-out

Sosyal Ağlarda Paylaşın

Share on Tumblr

Facebook Yorumları


Yorumlar (2)

  • Çağrı Yanıtla

    Abicim yazını okudum ve baktım hiç yorum yok ilk yorum benden gelsin dedim :) Farkında olsak da olmasak da sürekli bir seçim halindeyiz ve seçimlerimiz doğrultusunda uğraşlar veriyoruz. Zorluklar ise şahsi olmakla birlikte gelişim basamaklarımız; yaptığımız seçimlerin önümüze koyduğu engelleri(zorlukları) aştığımız ölçüde gelişiyoruz. Bu da bakış açısı konusunu gündeme getiriyor tabi, bakış açılarımızda olaylara vereceğimiz tepkileri belirliyor. Bunlar tabi kişisel görüşlerim ve sonuçta karşıma çıkan her zorluğu aşmış hayatı başarılarla dolu bir insan da değilim ama en azından farkındalık düzeylerimizin geliştiği ve bunun etkisiyle olaylara daha kontrollü bir şekilde yaklaşma imkanı verdiğini düşünüyorum bu konuların. Neyse abi çok uzattım, kapanışı Halil Cibran üstadın bir sözü ile yapıyım. Üstad diyor ki: "Yollar yürümek içindir. Fakat şu gerçeği de hiç unutma: yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir." Yolun açık olsun abicim belki bir gün bizlere de yol gösterirsin.. :)

    5/16/2016 00:23:08
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Yorumun beni sevindirdi Çağrı, teşekkürler :) Evet dediğin gibi sürekli bir seçim halindeyiz(aslında seçen biz miyiz, gerçekten ortada bir seçim var mı, emin değilim bundan) ve seçiyor göründüğümüz durumlara göre de olaylarla karşılaşıyoruz. Sanırım tek yapabileceğimiz yaşanan olaylar/durumlar karşısında, yaşanandan razı gelip memnun ve mutlu olabilmeyi başarmak ya da en azından çabalamak. Tabi yine bu süreçte de dediğin gibi gelişiyoruz, farkındalığımız artıyor, ilerliyoruz (tabi bir şeyleri fark edip, görebilecek kadar şanslıysak. Aksi taktirde benzer olayları yaşayıp, acı çekmeye, bu Dünya'da cehennemi yaşamaya devam ederiz.). Çok da uzatmadın, biliyorsun seviyorum ben konuşmayı, hatta özellikle böyle konularda konuşmayı :) Tekrar teşekkürler yorumun için, umarım sürekli gelişip birbirimize yol göstermeye devam edebiliriz.

    5/16/2016 12:34:26

Yorum Yapın