Manduka Pro Yoga Matı ve Kayganlık

 Bayağıdır üzerine rahatça sığacağım ve mümkün olduğunca az kayan bir yoga matı alasım vardı, boyum 189 olduğu için bir çok pozisyonda matın dışına çıkmam gerekiyordu.(önceki matım 187cm idi) Standart davranış biçimimdir bir şeyi almadan önce uzunca bir süre araştırırım, nedir ne değildir, kullananlar ne düşünüyor v.s. bir süre jade harmony, liforme ve manduka arasında git gel yaşadıktan sonra ömür boyu garantisi olması ve boyunun beni cezbetmesi sayesinde manduka almaya karar verdim.
smile
Buraya kadar her şey güzel kararımı verdim fakat güzel ülkemizde satılmıyor bunlar. Ya ebay'den yada kendi sitelerinden almam gerekiyordu bu noktada da taşımacılık ücreti ve gümrük vergisi olayı caydırıcı rol oynamaya başlıyor. Bir heves girdim mandukanın sitesine siparişi oluşturdum satın alma aşamasına geldim aaa bir de ne göreyim 115 dolar yoga matı, 80dolar da kargosu smile bunu görünce doğal olarak sipariş vermedim. Bir süre daha bekledim hatta almaktan vazgeçmiştim. Aynı mat 15 gün kadar sonra tesadüfen ebay'de karşıma çıktı kargosu da 20 dolardı, international priorty shipping le gönderiyor, vergileri de karşılıyorlardı ohaaa süper lan diyerek atladım hemen verdim siparişi mutlu mutlu. 20-25gün kadar süre sonra mat ulaştı bana. Bu arada ips baya güzel bir şeymiş, direkt yurtiçi kargo ile geliyor kapınıza kadar, ptt nin torbaya girdi, torbadan çıktı, aaa tekrar torbaya girdi, girmiş miydiki yaaa? evet evet girmiş muhabbetleriyle uğraşmanıza gerek kalmıyor, hızlıca teslim ediliyor.

Bir heves çıkarttım kutusundan, ambalajını dikkatlice söktüm ve üzerinde yazanları okumaya başladım, yazılar arasında "break in" süresi olduğundan bahsediyordu manduka. Matın yüzeyi ince bir film kaplıymış ve günlük kullanımla kısa sürede kaybolacakmış bu film ama bu süreci hızlandırmak istersek deniz tuzu ve birazcık su ile matı fırçalayıp silip güneşte bekletebilirmişiz, sonrasında mat hiç kaymayacakmış. Nedendir bilinmez çok umursamadım break in muhabbetini. Serdim matı yere başladım yogaya fakat matın üzerinde durabilmenin imkanı yok, çılgınlar gibi kayıyor, downward facing dog yapıyorsunuz eller öne gidiyor geri çekiyorsunuz tekrar gidiyor ayakların kaymasını umursamıyorum zaten, sonuç olarak moralim bozuldu bıraktım yoga yapmayı. O kadar para ver 1 ay gelmesini bekle sonra deli gibi kaysın smile

Bu deneyimin sonunda break in olayını ciddiye alıp internette araştırmalara başladım araştırırken şu videoya rastladım:

Bende deniz tuzu olmadığı için kaya tuzuyla denedim, matı kurumaya bıraktım, bir heves tekrar yogaya başladım fakat sonuç yine aynı. Mat hala kayıyor, tuzlamadan öncesinden bir farkı yok. Neyse tekrar araştırırken elma sirkesi ve su karışımıyla silip mutlu olanlara ve çay ağacı yağı ile temizleyip daha da mutlu olanlara denk gelince yeniden umutlandım. Biraz önce elma sirkesi ve suyu karıştırıp mata güzelce yedirdim biraz bekledikten sonra da havluyla kuruladım. Mat iyice kuruduktan sonra yaptığım yoga denemesi gayet başarılıydı. mat artık kaymıyor, muhtemelen kullandıkça daha da iyi olacak.

Her şeye rağmen mat gerçekten çok kaliteli ve güzel, tamamen doğal ve çevre dostu bir mat. Boyu çok uzun(gerçi ben ekstra uzun olanını aldım 215cm) doğal olarak matın dışına taşabilmem mümkün değil artık ki bu durumu da yadırgamıyor değilim, alışmışım taşa taşa yoga yapmaya tongue-out Çılgınlar gibi kaydırması dışında güzel bir mat, kaydırıyor olması sizin için problem değilse gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz smile

Sosyal Ağlarda Paylaşın

Share on Tumblr

Facebook Yorumları


Yorumlar (31)

  • orcun Yanıtla

    Bu mat haricinde kaymayı önleyen ve TR sınırları dahilinde satılan bir mat yokmu acaba ? Delta nın ürünlerini kullandım ama terleyince üzerinde durmak imkansız.

    8/19/2015 16:53:50
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Merhaba, Manduka'dan önce Yoga Şala'nın bir matını kullanıyordum, çok terlememe rağmen mat gayet başarılıydı. Şimdi sitesini inceledim (http://yogasala.com/istanbul/tr/dukkan ) gördüğüm kadarıyla Jade ve Lululemon'ın matlarını da getirmeye başlamışlar. iki mattan da kaydırmazlık konusunda memnun kalacağınızı düşünüyorum. Fiyatları biraz daha tuzludur fakat doğa dostu oluşları ve kalitelerini de göz önünde bulundurunca verdiğiniz paraya üzülmezsiniz.

    8/19/2015 17:09:29
  • berrin Yanıtla

    merhaba; daha önce bilinen bir marka mat kullanmıyordum fakat şimdi yeni bir tane almak istiyorum.araştırdım ve daha çok kafam karıştı.ben manduka prolite olarak düşünmeye başalmıştım ki,insanlar kayganlığından şikayet etmişler.sizin yazınız da siz de bahsetmişsiniz manduka pro matın kayganlığından.sanırım pro,prolite a göre daha az kaygan.fakat matınızda hala bir kayganlık var mı?ve sizin sunabileceğniz bir öneri var mı mat terchi ile ilgili olarak? şimdiden teşekürler..

    3/15/2016 14:52:07
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Merhaba, benim tavsiyem Manduka'dan uzak durmanız yönünde olacak :) Sitesinde bahsedilen break-in dönemini atlatırım, her şey düzelir diyerek denemediğim yöntem kalmadı (kaya tuzu ve deniz tuzu ile fırçalamak, çay ağacı yağı ve sirke karışımı ile silmek, güneşte kurumaya bırakmak v.s.) fakat sonuç olarak mat yine kayıyor, biraz da terlerseniz üzerinde durulmaz hale geliyor. Gerçekten sağlam ve kaliteli bir mat, bir süre inat edip yoga havlusuyla beraber kullandım ama artık havluyla kullanmaktan sıkılıp, inadı bırakıp, ben de matı kullanmaktan vazgeçtim :) Şu sıralar mat arayışı içerisindeyim ve Lululemon'ın The Mat'ı ile Jade Harmony Pro arasında gidip geliyorum. Genel olarak iki matın kaydırmazlığı konusunda herkes memnun görünüyor. Bilmiyorum ne kadar doğru ama lululemon için ömür boyu garanti veriyor gibi bir şey de okumuştum. Eğer öyleyse onu almak daha mantıklı olabilir. Matınızı alıp kullanmaya başladıktan sonra deneyimlerinizi/fikirlerinizi benimle de paylaşırsanız sevinirim.

    3/15/2016 15:05:40
  • Berrin Yanıtla

    Yorumunuz icin tesekurler.Lululemon basta dusunmustum fakat cabuk yiprandigi konusunda insanlar hemfikir abladigim kadariyla.ben jade almaya karar verdim.kullanmaya basladigimda sizinle yine denetimlerimi paylasirim. Tekrar tesekurler :)

    3/15/2016 21:20:08
  • Guliz Yanıtla

    Merhaba, Delta ile başladım 4 sene önce güzel ama çok kaydirdigi kesin daha profesyonel bir mat istiyorum yoga design laboratuvar çok güzel yanliz pahali ve 3mm 3 haftadır mat arıyorum yoga desin lab kullanan var mı yada memnuniyete dair fikriniz var mı?

    4/2/2016 22:52:59
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Merhaba, Ben daha önce kullanmadım, kendi adıma bir şey söyleyemeyeceğim fakat mat güzel görünüyor. Yabancı sitelerde kullanan ve yorum yapan birkaç kişiyi gördüm, onlar da memnunlar matlarından. Matın mikrofiber yoga havlusu gibi bir yüzeyi olduğu için elleriniz biraz terlediğinde, matın kaydırmazlığı artıyormuş (ki matın yüzeyine biraz su da sıkabilirsiniz kaymaması için). İncelemek isterseniz bahsettiğim kullanıcı incelemeleri; http://rachelbrathen.com/yoga-girl-reviews-yoga-design-lab/ http://hathayoga.com/yoga-design-lab-combo-mat-review/

    4/3/2016 09:35:46
  • Guliz Yanıtla

    Çok teşekür ederim ilgilendiğiniz verdiğiniz bilgiler için :)

    4/9/2016 10:13:26
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu (:

    4/9/2016 10:40:09
  • Buket Yanıtla

    Güliz hanım merhaba, Geçen hafta Yoga Design Lab 3mm combo modelinden aldım, mat resimlerde göründüğü kadar güzel! Ancak eve gelip paketi açtığımda gördüm, "Designed for hot yoga" diyor ambalajında. Kuru el ve ayaklar ile üzerinde kaymadan kalmak mümkün değil. Ancak her dersten önce sprey ile su sıkmanızı öneriyorlar. Üşenmeyip her ders ıslatarak kullanırsanız, veya zaten çok terliyorsanız sizin için bu mat ideal olabilir. Gerçekten ıslakken tutuşu güzel. Ben yapamayacağımı anlayıp iade ediyorum açıkçası. Günlerdir çılgınca mat arıyorum. Sonuç olarak Lululemon almaya karar verdim. Fiyatları da aşağı yukarı aynı. Sevgiler :) Buket

    6/11/2016 20:45:56
  • berrin Yanıtla

    selam arkadaşlar; uzun bir arayıştan sonra ben Jade Harmony aldım ve çok memnun kaldım.normalde amazondaki yorumlarda üç yıkama sonrasında kayganlığının ve kokusunun geçeceğinden bahsedilmiş fakat ben 1. yıkamadan sonra çok rahat kullandım ve kayganlık 1.haftadan sonra azaldı. kendi adıma çok memnun kaldım. yoga design lab'ın matini arkadaşım kullanıyor ve çok memnun kaldığını belirtiyor her fırsatta ama o viyasa akışlarında kullandığı için ve kendim deneyimleme fırsatım olmadığı için net birsey yazamıyorum. sevgiler :)

    6/11/2016 23:32:30
  • Guliz Yanıtla

    Buket hanim merhaba, Ben de ayni sebepten vazgectim hatha yapiyorum ve cok terleyen bi insan degilim. Her seferinde de su sıkmak biraz zahmetli geldi açıkçası geri donusunuz icin cok tesekkurler cok naziksiniz 😊

    6/23/2016 13:10:05
  • duygu Yanıtla

    merhaba anladigim kadariyla manduka'yi onermiyorsunuz? :) peki manduka'nin hangi matini/modelini almistiniz? ben de mat alacagim ama o kadar cok yorum okudum ki artik kafam karisti.

    8/30/2016 13:01:44
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Merhaba, Manduka Black Pro almıştım, linkteki ürün https://www.manduka.com/the-black-mat-pro.html Sitedeki ürün yorumlarında tuz işlemi sonrası kaymadığını söyleyenler olmuş ama neredeyse 2 yıldır kullanıyorum hala kayıyor. Diğer modelleri nasıldır bilemiyorum. Son zamanlarda Lululemon kullanan tanıdıklarımdan çok güzel yorumlar alıyorum ve hepsi çok memnun ben de almayı düşünüyorum, siz de araştırın isterseniz. Bir noktadan sonra dediğiniz gibi insanın kafası çok karışıyor yorumlardan, deneme imkanı da yoksa gözü karartıp bir şeyi almak gerekiyor =) Umarım mutlu olacağınız bir mat bulursunuz =)

    8/30/2016 13:27:17
  • duygu Yanıtla

    tam da buna karar vermistim aslinda! ahahaha! cidden cok da kurcalamamak gerekiyor belki de! bahsettiginiz markaya da bakacagim simdi. cok tesekkurler!

    8/30/2016 13:34:45
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Hahah tam ürününü bulmuşsunuz! :)) Bence direkt unutun, yokmuş gibi davranın, uzaklaşın mandukadan :) Tek iyi yanı ömür boyu garantisi olması ama zaten ömür boyu garantisini de üzerindeki kaygan katman sağlıyor sanırım :)) Ne çok kötüledim ürünü, susuyorum artık :)) Bu arada rica ederim, iyi günler :)

    8/31/2016 11:16:02
  • duygu Yanıtla

    10 gunluk arastirmam cope gitti iyi mi? :D lululemon sevdim. bulundugum sehirde dukkanlari varmis. bugun yarin bir gidip gozlerimle gorecegim ve bence bir zahmet alayim. ve tamam evet manduka'yi yutkundum gecti unuttum :D bu arada diger yazilarinizi da okuyacagim firsat bulunca.

    8/31/2016 11:42:37
  • duygu Yanıtla

    merhaba ben en sonunda jade yoga'da karar kildim ve aldim. 2 ay oldu, cok memnunum. evet kokuyor, guclu bir kokusu var zamanla azaliyor ve garip ama benim sevdigim bir koku, rahatsiz olmadim. kayganlik yok, cok terli durumlarda da kaymadi hic. downward dog'da bir kere elimi tahris etti, kizardi, azicik soyuldu sanirim sert geldi. ama tekrarlamadi. bir kere oldu. simdilik memnunum, tavsiye ederim. o arada bana hediye gaiam mat hediye geldi ve korkunctu, ben hic sevmedim. lululemon icin de yuzeyinin cok cabuk kirlendigi, asindigi yorumlarini okudugum icin vazgectim. update vereyim dedim onca yorumlasmanin uzerine. iyi gunler.

    11/11/2016 12:59:48
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Merhaba! Çok teşekkürler güncelleme için =) Ve çok sevindim memnun kaldığınıza. Ben de yazıyı güncelledim sonuna Liforme ile ilgili bir bölüm ekledim. Ben de Liforme'den çok memnunum, koku bunda da var ama garip bir şekilde ben de seviyorum o kokuyu (bu konuda yalnız olmadığıma sevindim :D) Tekrar teşekkürler =) Güle güle kullanın =) İyi günler.

    11/11/2016 13:09:30
  • Aslihan Sunal Yanıtla

    Merhaba uzun arastirmalarim sonucunda bende sizin gibi mandukaya karar verdim ve kendi sitesinden soledim. Prolite benimki. Evde 24 saat deniz tuzunde beklettim - videosunu seyrettim tam 24 saat dolduktan sonra suyla sildim ettim ama maalesef olmadi. Break in olmuyor ustunden 2 ay gecti ve ben hergun pratik yapiyorum. Siniftaki bazi bayanlarda lululemon var ve cok memnunlar. Bende bir kac kez denedim ve gercekten kaymiyorsunuz. Bin pisman oldum ve sanirim birde lululemon alicam.

    11/11/2016 14:14:55
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Merhaba, Ben artık break in olayının tamamen uydurma bir şey olduğunu düşünmeye başladım. Ben de neredeyse 2 yıldır her gün kullandım, tuzla sildim, güneşte beklettim v.s. ama hala ilk günkü kayganlığıyla hizmet vermeye devam ediyor =) Manduka alıp kayganlık konusunda memnun olan görmedim henüz. Lululemon kullananlar çok memnunlar, ben de almayı düşünüyordum ki Liforme hediye geldi ve ihtiyacım kalmadı. Manduka konusunda geçmiş olsun ama lululemon ve kaydırmazlığı konusunda pişman olacağınızı sanmıyorum.

    11/11/2016 14:26:20
  • Aslihan sunal Yanıtla

    3 marka arasinda gidip gelmistim bende. Lululemon manduka ve liforme. Mandukaya bakarken benim aldigimin hotyoga icin bile uygun oldugunu yaziyodu. Bende 40 derecede bile kaymiyorsa bu mat hayatta kaymam dedim ve aldim. Haftada 1 inatla ve sebatla tuzluyorum mati. Kesinlikle break in denen olay olmuyor. Pilates ayakkabisi ve elimede havlu koyuyorum kaymamak icin :)) bu hafta lululemon almaya karar verdim ve manduka yada mail aticam. Break in olmuyor die sikayette bulunucam. Liforme baya guzel ve cizgileride harika pozisyon almak icin. Mutlu pratikler diliyorum.

    11/11/2016 14:39:36
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Kim neye göre yazıyor öyle şeyleri çok merak ediyorum. Bırakın hot yogayı neredeyse yin yogada bile kayıyor =)) Ben de bir süre sonra havlu ile kullanmaya başlamıştım ama o zaman da kol dengeleri sıkıntı olabiliyor. Yani en güzeli kaymayan mat =) Mail atmak iyi bir fikir belki iade etme şansınız da olabilir. Lulu ile mutlu olacağınızı düşünüyorum, şimdiden güle güle kullanın. Mutlu pratikler =)

    11/11/2016 14:51:05
  • duygu Yanıtla

    acaba manduka'nin uzerine hani kaydirmaz ortulerden mi kullansaniz? ama bence de iletisime gecmek iyi bir fikir! jade de iyi diye hemen araya gireyim :) lululemon iyi cikar umarim. ben cok begenmistim, sadece su kirlenme olayi rahatsiz etti :) bu arada sevgili burak, liforma yazisini bulamadim ve merak ettim. o fiyata degiyor mu merak ediyorum :)

    11/11/2016 14:58:25
  • Aslihan Yanıtla

    Amerikaya bidaa geri gonderme islemleriyle ugrasamicsk gibiyim En ince lulu alip mandukamin ustune koymayi planliorum :)))

    11/11/2016 15:26:17
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Selam Duygu, ben bir süre yogitoes mat havlusuyla da kullandım o zaman fena olmuyor ama yine de kaymayan bir matın konforunu da vermiyor =) Bu arada çok saftiriğim, yazıyı güncellediğimi sanıyordum ama güncelleyememişim, bulamaman normal =)) Yazdıklarım da boşa gitmiş oldu tabi. Liforme cidden iyi, kesinlikle terli ya da tersiz kaymıyor, hizalanma için yaptıkları desen kullanışlı, oldukça kaliteli bir mat. Matı kullandıktan sonra, daha önce mat kullanmamış gibi hissettim kendimi =) Ama fiyatını hak ediyor mu bilemiyorum. Ne olursa olsun sonuçta bir yoga matı. Türkiye'de 500-550Tl de az para değil, o yüzden bir şey diyemiyorum. Bana da hediye gelmemiş olsa alır mıydım bilemiyorum =) Bu arada Aslıhan mandukanın üzerine lulu koymak da iyi fikirmiş :D Çok güldüm buna :D

    11/11/2016 17:40:26
  • duygu Yanıtla

    milattan once yogayi yapanlar da zaten 550 liralik matlarda yoga yaparlarmis! :) haklisiniz bence. Lulu satis elemani da bana studyodaki normal matin uzerine, ince Lulu koymami tavsiye etmisti. Yani neden olmasin? Fiyati da daha uygundu 55 euro civari sanirim.

    11/11/2016 17:49:27
  • Aslihan Yanıtla

    Manduka ustu lulu onunda ustune liforme Ucariz belki :))))

    11/11/2016 18:01:00
  • orçun Yanıtla

    ben yorum yapalı 15 ay geçmiş, bir kaç kere mail geldi ve okudum, şu an bu kadar yorumdan sonra hâla kararsız bir şekilde bekliyorum, elimdeki mat buz pisti gibi, eve yeni yapılan cilalamanın üzerinde yoga yapıyorum, eller ayaklar çıplak olursa kayma olmuyor :). onun dışında tatami minder diye bir olay var eğer alıp kullanmak isteyenler olursa, ben denemedim kayar mı kaymaz mı bilmiyorum. Sizin yorumlarınızla biraz düşünceler şekillendi ayrıca yogatime dan bilgi almak için mail attım, onların da bir önerisi ile artık kaliteli ve uzun ömürlü bir mat almak istiyorum. Teşekkürler arkadaşlar iyi çalışmalar

    11/20/2016 14:10:13
  • Ayşe Yanıtla

    Merhaba, Ben de yazdan beri bir mat arayışı içerisindeydim, zira bir yıldan biraz daha fazla süredir düzenli olarak kullandığım Kharma Khare Hybrid matım yakında paramparça olacak. Lafı geçmişken söyleyeyim, kaydırmama ve kalınlık olarak çok iyi eski araba lastiklerinden geri dönüştürülmüş bir mat, ama gelin görün ki ne tarafını kullanırsam kullanayım üzerime ve etrafa küçük tuz büyüklüğünde parçalar yayılıyor. Daha sonra renkli kısmının ayaklara denk gelen yerleri de soyuldu zaten. Neyse, en son Sugar Mat'ta karar kıldım. Dizayn olarak çok hoşuma gitti, yorumlar da az ama fena değildi. Mat iki gün önce geldi. Üstünün suet gibi olduğunu biliyordum fakat böylesine kaygan olabileceğini tahmin etmiyordum. Daha tam anlamıyla test etmedim ama biraz islatarak deneyeceğim. Benim eller ayaklar ne kadar terlesem hep kağıt gibi kuru kalır, o yüzden bilemiyorum, biraz pişmanım. Mandukaya bakıyordum. Bu yazıdan sonra ona da güle güle dedim. Kaldı liforme ve jade. Liforme'nin kaymazligi bir sene sonra gidiyor, mat deforme oluyor diye okudum. İşin aslı nedir? Bir de Jade sitesinden Türkiye'ye göndermiyor galiba, nereden bulabilirim acaba?

    12/3/2016 03:47:35
  • Burak Değerliyurt Yanıtla

    Merhaba, Sugarmat'ı hafif ıslak kullandığınızda memnun kalırsınız sanırım =) Yoga challenge'larından hemen hemen bütün matlardan birer tane kazanmış veya sponsorlardan temin etmiş bir arkadaşım var. En çok lululemon ve liforme'den memnun. Zaten yanlış bilmiyorsam lulu ve liforme'nin yüzeyleri hemen hemen aynı. Dayanıklılık ve uzun ömürlülük bakımından farkları nedir bilemiyorum tabi. Ben liforme'yi 1 aydır her gün kullanıyorum (günde 2 defadan fazla kullandığım da oluyor) henüz bir deforme ya da kaydırmazlığında azalma gibi bir şey olmadı. Büyük ihtimalle temizliği önerildiği şekilde yapılır ve düzgün kullanılırsa uzun ömürlü olacaktır. Liforme'den memnunum ama bir mata o kadar para verilmesi taraftarı değilim =) Tabi yine siz bilirsiniz ama bence lululemon ya da jade arasında seçim yapmak daha mantıklı olabilir. Lulu ve Jade'le ilgili de 1 yıl sonra kaydırmazlığı azalıyor şeklinde yorumlar var çünkü internette. En azından daha ucuza satın aldığınız için bir bakıma kar etmiş olursunuz =) Jade'i de amazon.com dan satın alabilirsiniz. Aslında ebay'den de alabilirdiniz fakat paypal'ın Türkiye'den çekilmesi sonrası ebay ne durumda bilemiyorum.

    12/3/2016 14:08:18

Yorum Yapın