“Secret”, “B” sırrı ile okunursa

The Secret isimli kitabı okumayan veya o kitabın belgeselini izlemeyen kalmamıştır sanırım. En kötü ihtimalle etrafınızdakilerden bir şeyler duymuşsunuzdur. Her neyse etrafından duyanlar, yada hiç duymayanlar indirip izlesin, fikir sahibi olabilsinler diye bu linki de paylaşıyorum; The Secret. Artık konuyla ilgili bilgi sahibi olduğunuzu/olacağınızı düşünerekten sufizm.gen.tr'de gördüğüm yazıyı sizlerle paylaşabilirim.

“Konuya Üstad Ahmed Hulûsi’nin açtığı pencereden bakacak olursak, tespitlerimi kısaca sıralamak isterim:

Ötede bir Allah farz ediyor iseniz, otomatik olarak bir siz, bir de Rabbiniz ikilemine düşersiniz ki, şirkin alâsıdır bu!.. Ancak… Madem ki irade tek, madem ki varlık tek ise, çekim yasası ile benim beynimi kullanan da o tek iradeden başkası değil!..

Bizler ‘B’ sırrını Üstad’dan öğrendik. Arapça’da ‘B’ harfi, cer’i “beraberlik, birliktelik, ayrılmazlık” bildirir. Bİ-LLAHİ dediğimizde, beraber olduğumuz, kendisinden ayrı ve bağımsız olmadığımız “tekil yapı” ile olan ilişkimizi fark etmiş oluruz.

The Secret, ‘B sırrı’ ile beraber yoğrulduğunda aykırı olan bir yönü yok!..

“Benim beynimdeki düşüncelerle etrafımı ve olayları ben oluştururum” dediğimde, hakiki mânâda oluşturanın kim olduğunu biliyor isem, hiçbir mesele yoktur!.. Bütünlüğü, ayrılmazlığı farketmişim demektir.

İbrahim’i ateşten kurtaran ötede bir tanrı mı? Hayır!.. İbrahim’i ateşten çıkaran onda açılan “hasbunallah ve nimel vekiyl” bilincidir!.. Bu bilince eren kimse, bu sırrı farkeden öz, ateşini serin ve selâmet eyleyip, azap çukurunu gül bahçesine, ateş ocağını göle kendisi dönüştürür!.. Dönüştüren birimde hükmünü icra eden birdir!..

Aykırı bir soru olarak, “herşeyi ben üretiyorum” diyen bir beyin deccaliyet veya firavunluk batağına düşmez mi?.. Böyle bir tehlike elbette mevcut… Ama dedik ya, the Secret, “B sırrı” ve “sünnetullah” prensipleri ile okunursa, farkedilecek sır; “elinde tutan, gözünde gören, dilinde söyleyen tek bir Allah hakikati”dir…

Önyargısız, yorumsuz, kayıtsız seyrederek “hasbunallah”, “subhanallah” diyebilenlere (yaşayabilenlere) selam olsun!..”

Alıntı olduğunu belirtmeme gerek yoktur sanırım (:

Sosyal Ağlarda Paylaşın

Share on Tumblr

Facebook Yorumları


Yorumlar (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın